Gemeente Delft

Werken voor Delft

Adviseur Crisisbeheersing en veiligheid

Functieomschrijving

Je rol

De koude fase en warme fase van crisisbeheersing, daar ben je vast mee bekend. In beide is jouw werk van groot belang. Hoe? Allereerst de koude fase: de coördinatie en organisatie van de voorbereiding op een crisis valt onder jouw verantwoordelijkheid. Kent iedereen zijn of haar rol, zijn ze goed voorbereid en opgeleid? Zijn de noodzakelijke middelen beschikbaar? En hoe zit het met infrastructuur? Jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Binnen Delft (zo zal het aanpassen van de gemeentelijke crisisorganisatie naar het nieuwe model je eerste opdracht zijn samen met je collega), maar ook in de regio streef je constant naar verbetering. Breekt er uiteindelijk een crisis uit en belanden we in de warme fase, dan speel je een belangrijke rol. Via piketdiensten die je met regionale collega’s draait, ben je hiervoor oproepbaar. Als laatste ben je adviseur op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid (OOV) en geef je advies over cameratoezicht, High Impact Crimes, veiligheid van evenementen en analyseer je (politie)cijfers.

Je werkplek

Het veilig en aantrekkelijk maken van het woon- en leefklimaat in Delft, dat is onze doelstelling. Bewoners die zich vrij kunnen bewegen, bezoekers die niet belemmerd worden door criminaliteit, mensen die geen onveilige gevoelens ervaren. De afdeling Advies Veiligheid gaat hier dagelijks mee aan de slag. Onder andere door projectmatig te werken aan de crisisbeheersing, de implementatie van wet- en regelgeving en de verbetering van het woon-/leefklimaat. Dit doen zij samen met diverse partners in de veiligheidsketen. Denk hierbij aan collega’s van andere clusters, maar ook de politie, de Veiligheidsregio, de reclassering en diverse ondernemers in Delft. Binnen de afdeling Advies werk je samen in een team met 8 collega’s aan openbare orde en veiligheid, waarbij 1 collega ook crisisbeheersing als hoofdtaak heeft.

Functie-eisen

Je profiel

Een professional in je vakgebied, dat ben jij. Je hebt enige ervaring opgedaan in een andere of soortgelijke functie op het gebied van crisisbeheersing. Competenties die we aan jou kunnen toeschrijven? Omgevingsbewust, politiek bewust, communicatief vaardig, goed kunnen samenwerken en resultaatgericht. Verder ben je stressbestendig. Zijn er incidenten? Jij houdt het hoofd koel en weet altijd je zakelijkheid en kalmte te bewaren. Als laatste ben je flexibel en bereid om piketdiensten te draaien. Rampen en crises kunnen natuurlijk ook buiten kantoortijden voorkomen.

Andere eisen

  • Je beschikt over minimaal HBO+ werk- en denkniveau;
  • Je hebt een afgeronde opleiding Integrale veiligheid, Criminologie of een vergelijkbare relevante opleiding;
  • Je hebt minimaal 1-2 jaar werkervaring met advisering op de diverse thema’s van het veiligheidsdomein, met name crisisbeheersing.

 

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4362,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). De functie is voor 28 uur in de week.

Voor het draaien van piketdiensten krijg je piketdienstenvergoeding afhankelijk van je salaris conform CAR-UWO. Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. 

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.  .

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Vikah Craigg (Adviseur Crisisbeheersing en Veiligheid) via telefoonnummer 06 5390 5515 of Anita de Bruijn (coördinator team OOV) via telefoonnummer 06 52739015.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor 15 december 2019 via onderstaande button. De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de ochtend van 7 januari of de middag van 8 januari 2020, de tweede ronde zal zijn in week 3.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

 

Vacature delen via:

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Parttime

Sluitingsdatum:

14-12-2019

Locatie:

Gemeente Delft

Contactpersonen:

John Paul Smolders

Company homepage:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft