Gemeente Delft Gemeente Delft

Inspecteur buitendienst

Wil jij meewerken aan een duurzame, veilige en leefbare stad? Ben jij van nature iemand die breder kijkt, gemakkelijk contact legt en het gesprek aangaat met anderen? En ben je op zoek naar een leuke uitdaging in een werkveld die ingrijpend aan het veranderen is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Even voorstellen

Samen met de andere bouwinspecteurs maak je onderdeel uit van het team Bouw. Dit is een team van ongeveer 25 medewerkers dat zich enerzijds bezighoudt met het toezicht en de handhaving van o.a. bouwregelgeving en stedenbouwkundige bepalingen. Dit wordt momenteel uitgevoerd door 10 medewerkers van de Buitendienst, waar we jou voor zoeken. Anderzijds is het team Bouw verantwoordelijk voor het behandelen van aanvragen om vergunningen op het gebied van bouwen en wonen. Binnen de wettelijke kaders worden de aanvragen beoordeeld, behandeld, begeleid en worden vergunningen voorbereid door de Binnendienst. Tenslotte ontwikkelt team Bouw het beleid dat direct betrekking heeft op de uitvoering.

Team Bouw maakt onderdeel uit van de afdeling Bouw en Bijzonder Onderzoek (BBO). De afdeling telt ongeveer 49 medewerkers en samen werken we aan de fysieke, sociale en openbare veiligheid. Dit doen we in diverse teams. Zo onderzoekt en handhaaft het team Bijzonder Onderzoek mogelijke fraude op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)/Jeugdwet, de wet Basis Registratie Personen (BRP) en de Participatiewet. Team Evenementen en Horeca is onder andere verantwoordelijk voor de coördinatie van complexe vergunningen binnen het betreffende domein.

Integraal werken is wat ons verbindt. Daarbij streven wij continue verbeteren na, met als doel om steeds gerichter en efficiënter te werken

Wat ga je doen 

In Delft vinden de nodige bouw- en verbouwwerkzaamheden plaats. Wij zoeken daarom een aankomend en een ervaren bouwinspecteur die ons helpt diverse bouw- en verbouwwerkzaamheden te controleren conform wet- en regelgeving en ons toezichtprotocol. Dit betekent dat je ook handhavend op zal moeten treden. Hierbij verwachten wij van jou dat je, met jouw communicatieve vaardigheden, een duidelijke boodschap kunt geven en toch met elkaar door één deur kunt.

Naast handhavend optreden zul je bezig zijn met de controles op diverse nieuw- en verbouwwerkzaamheden. Je bent hierin toetsend op hoofdonderdelen, legt je bevindingen direct vast en geeft bijv. de aannemer kort en bondig terug wat er van hem/haar verwacht wordt. Je bent daarnaast adviseur van B&W, het management etc. Ook adviseer je de juridisch adviseur bij o.a. bezwaar- en beroepsprocedures. Als deskundige neem je tenslotte ook deel aan werkgroepen die werken aan bijvoorbeeld nieuwe beleidskaders.

Wat neem je mee

Omdat de functie van bouwinspecteur veelzijdig is, vragen we het volgende van jou:

  • Je hebt natuurlijk gezag en je kan overtuigen;
  • Communicatief ben je sterk, je staat stevig in je schoenen;
  • Je bent analytisch en doortastend;
  • Je weet van aanpakken en je hebt doorzettingsvermogen;
  • Je houdt van zelfstandig werken, maar je bent ook een teamspeler;
  • Je bent goed in staat om administratief te rapporteren;

Verder heb je

  • MBO/HBO werk- en denkniveau;
  • Kennis van en ervaring met werken binnen het bouwkundig domein. Het is een pré als je al een relevante opleiding hebt gevolgd voor bouwinspecteur, zoals ABW 1- of 2.
  • Bereidheid tot het volgen van relevante opleidingen;
  • Enkele jaren werkervaring;
  • Inzicht in de rol van de overheid, vooral publiekrechtelijk;
  • Gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen.

Wat krijg je

  • Een prachtige functie waarin jij het verschil kunt maken voor Delft
  • Een salaris van minimaal € 3.317,- (aanloopschaal 9) en maximaal € 5.247 (schaal 10 ) afhankelijk van opleiding en ervaring
  • Een werkweek van 36 uur per week
  • 144 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur), plus 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren
  • Een individueel Keuze Budget (17,05%)
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Kennismaken

We hopen dat ons verhaal bij jou binnenkomt. Dat je je erdoor uitgedaagd voelt jouw talent hier voor ons, voor Delft in te zetten. Aarzel niet om in actie te komen en reageer!
Wil je eerst nog iets meer te weten komen over de functie? Bel gerust met Eveline Jense ,teamleider BBO via telefoonnummer 06-52739070 of Bart van der Hout, afdelingshoofd BBO via telefoonnummer 06-53923246
Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 9 mei 2024 via de 'solliciteer' button.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.
De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

Delft/2024/4/302

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

9-5-2024

Locatie:

Stationsplein

Contactpersonen:

Bedrijfspagina:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft