Gemeente Delft Gemeente Delft

Senior adviseur fysieke leefomgeving

Werken aan een leefbare, veilige, groene en schone omgeving van, wat ons betreft, ‘de mooiste stad van Nederland’.  Adviseur zijn van het bestuur en een plek aan de tafel hebben. Veel vrijheid en alle kans om je te ontwikkelen. Zijn dat aspecten die jij belangrijk vindt in je carrière? Welkom in Delft, als senior adviseur Fysieke leefomgeving!

Wat vragen wij

 • Hbo/wo werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en/of ervaring in dit werkgebied.
 • Ervaring met werken in een gemeentelijke organisatie.
 • Affiniteit met beheer en onderhoud van de fysieke leefomgeving.
 • Communicatieve vaardigheden
 • Organisatiesensitiviteit, met gevoel voor politieke verhoudingen.

Wat krijg jij

 • Een salaris van maximaal €5997,-  conform de CAO schaal 11.
 • Een 36-urige werkweek, zonder structureel overwerken.
 • 144 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur), plus 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren.
 • Een Individueel Keuze Budget (17,05%).
 • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Veel flexibiliteit, hybride werken.

Even voorstellen

De gemeente Delft is een gemeente van contrasten. Delft is tot ver in het buitenland beroemd om haar historie, maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Het is een stad van monumenten en van experimenteren. Delft leeft vandaag en werkt aan morgen; dat bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Denk hierbij aan spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. Kortom: de gemeente omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor gemeente Delft betekent werken voor een gemeente met grote ambities, op een plek die goed is voor je carrière. Tegelijk profiteer je van waar we hier in Delft graag ‘klein’ in blijven: kort in de communicatielijnen, met eigenaarschap en slagkracht. Dichtbij elkaar. Voor onze afdeling Fysieke leefomgeving zoeken we een senior adviseur.

Jouw uitdaging

Als senior adviseur fysieke leefomgeving heb je een breed georiënteerde functie waarbij je met veel verschillende partijen om de tafel zit. Je staat in nauw contact met de betrokken wethouder, met het managementteam en de inhoudelijke collega’s, zoals assetmanagers en projectleiders. Het is schakelen op alle niveaus en met jouw ervaring ga je dit beslist leuk vinden!

Dit zijn concreet enkele werkgebieden.
Professionaliseringsslag. In verbinding met andere afdelingen werk je aan de professionalisering van de beheerorganisatie, de vertaling van de opgaven van Delft, de maatschappelijke ontwikkelingen voor de openbare ruimte en de rol van de beheerorganisatie hierin. Je geeft invulling aan de visie en missie van de afdeling.

Advisering. Samen met de senior adviseur-coördinator ben je verantwoordelijk voor de advisering aan het bestuur en de daaruit voortkomende politieke en bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Je brengt de belangen van het beheer van de stad in bij gebiedsontwikkelingen en stelt beleidsdocumenten op, zoals de beheervisie openbare ruimte of een nota kapitaalgoederen.

Verbinding. Je zoekt actief de samenwerking met de andere afdelingen. De advisering betreft namelijk niet alleen werkzaamheden van Stadsbeheer en Realisatie maar ook van gebiedsontwikkelingsprojecten en andere afdelingen. Wanneer het gaat om de eigen beleidsontwikkeling van Stadsbeheer en Realisatie zorg je voor verbinding met andere organisatieonderdelen, bestuur en de stad.

Werkgroepen. Je wil Delft vertegenwoordigen in landelijke netwerken, denk hierbij aan de City Deal Openbare Ruimte of Stichting Managing Public Space.

Drie redenen om deze functie leuk te vinden
1. Veel afwisseling.

2. Je zit kort op het politieke bestuur van Delft.

3. Het is een missie, met maatschappelijke waarde en toekomstbelang.

Wie ben jij?

 • Je bent een energieke, besluitvaardige en resultaatgerichte teamspeler, die vanuit verbinding mensen met zich mee weet te krijgen.
 • Daarnaast ben je communicatief sterk. Dat betekent dat je een prettige gesprekspartner bent binnen onze organisatie en tegelijk ook een sterk netwerk kunt opbouwen met relevante externe partijen.
 • Een strategisch denker, die vraagstukken snel kan analyseren en daarbij vernieuwende werkwijzen aanreikt. Dat ben jij ten voeten uit.
 • Het teamgevoel vinden we heel belangrijk in Delft. Jij bent een echte teamplayer.

Kennismaken

Hebben we je aangesproken met deze mooie opdracht? Aarzel niet om in actie te komen en reageer! Wil je eerst nog iets meer weten over de functie? Bel gerust met Marco Dofferhoff (Manager Specialistisch beheer), 06- 23025917 of met Junaira Subaran, recruiter, 06-52739214. We zien uit naar onze kennismaking!

Een assessment en het opvragen van referenties kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

Delft/2024/4/308

Regio:

 • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

31-05-2024

Locatie:

Stationsplein

Contactpersonen:

Bedrijfspagina:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft