Gemeente Delft Gemeente Delft

Adviseur riolering en wateropgave

Delft toekomstbestendig maken. Daar werken we hard aan. Ben jij de specialist die zich buigt over de riool- en wateropgaven? Minder zichtbaar, maar beslist niet minder belangrijk. Een grote vervangingsopgave, de energietransitie, gebiedsontwikkeling; het zijn mooie uitdagingen die op jou wachten. 
 
Wat vragen wij
 • Hbo-opleiding (Land- en Watermanagement, Watermanagement, Civiele Techniek of gelijkwaardig).
 • Bereidheid om te blijven leren door vakgerichte cursussen.
 • Communicatieve vaardigheden
 • Met veel interesse voor de energietransitie
    Wat krijg jij
 • Een salaris van maximaal €5247,-  conform de CAO schaal 10.
 • Een 36-urige werkweek, zonder structureel overwerken.
 • 144 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur), plus 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren.
 • Een Individueel Keuze Budget (17,05%).
 • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Veel flexibiliteit, hybride werken.

Even voorstellen

De gemeente Delft is een gemeente van contrasten. Delft is tot ver in het buitenland beroemd om haar historie, maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Het is een stad van monumenten en van experimenteren. Delft leeft vandaag en werkt aan morgen; dat bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Denk hierbij aan spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. Kortom: de gemeente omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor gemeente Delft betekent werken voor een gemeente met grote ambities, op een plek die goed is voor je carrière. Tegelijk profiteer je van waar we hier in Delft graag ‘klein’ in blijven: kort in de communicatielijnen, met eigenaarschap en slagkracht. Dichtbij elkaar. Voor onze afdeling Specialistisch Beheer zoeken we een adviseur riolering en wateropgaven.

Jouw uitdaging

Een belangrijk onderdeel van het beheer en onderhoud van de stad vormt de riolering (inclusief gemalen, persriolen, vrijverval en drainage). Als adviseur riolering zorg je voor een goede werking van het stelsel, ben je onze specialist in dit vakgebied en heb je oog voor innovaties. Je geeft adviezen met betrekking tot het beheer en onderhoud, zorgt voor het plannen van het groot onderhoud en de vervanging en interpreteert inspecties. Door je inhoudelijke kennis kun je de doelen vanuit het vGRP vertalen naar een (projectmatige) aanpak. 

We noemen enkele concrete werkgebieden.

Vervangingsopgave. Net zoals andere steden, is Delft tussen 1965 en 1980 enorm gegroeid. Toen zijn de meeste rioleringen in rap tempo aangelegd. Inmiddels zijn deze aan vervanging toe. Jij neemt hierin het voortouw.

Energietransitie. Dit belangrijke vraagstuk grijpt in op alle beleidsterreinen in het bouwen en onderhouden van de stad. Jij zoekt de aansluiting bij collega’s. Dat vraagt om een actieve mindset en ook een stukje assertiviteit. Je zorgt ervoor dat jij als specialist riolering een plek aan de tafel krijgt.

Klimaatadaptatie. De impact van klimaatverandering op het functioneren van de riolering, en daarmee onze leefomgeving, is groot. Jij hebt een belangrijk aandeel in de aanpassingen die we moeten doorvoeren om voorbereid te zijn op het verwachte klimaat en de effecten daarvan.

Toetsen en revisies. Er lopen grote projecten in Delft, bijvoorbeeld in de wijken Voorhof, Buitenhof en Tanthof. Jij toetst de rioleringsplannen. Soms is dat in de ontwerpfase en andere keren in de uitvoerende fase.

Sparring. Je bent een belangrijke gesprekspartner van Hoogheemraadschap van Delfland en andere overheidspartners.

Drie redenen om deze functie leuk te vinden
1. Veel afwisseling.

2. Een grote autonomie en ruimte voor eigen inbreng.

3. Het is een missie, met maatschappelijke waarde en belangrijk voor de toekomst van Delft.

Wie ben jij?

 • Jij bent enthousiast en leergierig op alle gebieden van de riolering.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, kunt zelfstandig werken en bent resultaatgericht.
 • Daarnaast ben je communicatief sterk. Dat betekent dat je een sterke gesprekspartner bent binnen onze organisatie en tegelijk ook een sterk netwerk kunt opbouwen met relevante, externe partijen.
 • Het teamgevoel vinden we heel belangrijk in Delft. Jij bent een echte teamplayer.

Kennismaken

Hebben we je aangesproken met deze mooie opdracht? Aarzel niet om in actie te komen en reageer! Met een brief waarin je uitlegt waar jouw kracht ligt. En voor alle feitelijke gegevens, toch ook de bekende cv. Wil je eerst nog iets meer weten over de functie? Bel gerust met Marco Dofferhoff (Manager Specialistisch beheer), 06 23025917, of Okke van der Linden Assetmanager Riolering 06-52739364. We zien uit naar onze kennismaking! 

De procedure

Reageren voor: 31 mei 2024

Een assessment en het opvragen van referenties kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

***Wij staan open voor een detavast constructie, maar geven bij gelijke kwaliteiten, de voorkeur het in dienst nemen van de kandidaat***

Vacature delen via:

Referentienummer:

Delft/2024/3/290

Regio:

 • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

31-05-2024

Locatie:

Stationsplein

Contactpersonen:

Bedrijfspagina:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft