Gemeente Delft

Werken voor Delft

Traineeship

­Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

Ben jij op zoek naar een veelbelovende start van jouw carrière en wil jij je graag ontwikkelen als professional binnen de overheid? Begin dan je loopbaan als trainee bij de gemeente Delft.Op 2 maart 2020 starten we met een nieuwe lichting trainees. Ben jij er daar een van?

Traineeprogramma

Het traineeprogramma in Delft is een tweejarig programma. In die periode ontdek je hoe belangrijk je werk kan zijn voor ruim honderdduizend Delftenaren en krijg je een idee van de verschillende mogelijkheden die werken bij de gemeente je biedt. Tijdens je traineeprogramma werk je aan ten minste drie opdrachten (van elk acht maanden), mogelijk op verschillende onderwerpen. Je wordt persoonlijk begeleid door een afdelingshoofd en inhoudelijk door een werkplekbegeleider van de afdeling waar je op dat moment aan een opdracht werkt.

Opdrachten

De opdrachten vragen uiteenlopende kennis en vaardigheden. Je gaat aan de slag als projectleider, adviseur of onderzoeker. Dit kan in verschillende disciplines. Er komen opdrachten voor in het ruimtelijk domein en opdrachten in het sociaal domein. Ook kun je werken aan een opdracht om onze interne dienstverlening te verbeteren of adviseer je het bestuur.

Ontwikkelprogramma

Daarnaast volg je samen met andere trainees een ontwikkelprogramma van ongeveer 30 dagen per jaar. Want naast jouw afgeronde HBO- of WO-opleiding vraagt werken bij de gemeente om de ontwikkeling van vakinhoudelijke en persoonlijke vaardigheden. Denk hierbij aan persoonlijk leiderschap, omgevingsbewustzijn en project- en procesmanagement. Er is dus ruimte genoeg voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Jong Delft

Naast het traineeprogramma worden alle jonge medewerkers van de gemeente Delft automatisch onderdeel van Jong Delft. Jong Delft verzorgt voor alle medewerkers onder de 35 jaar regelmatig leuke activiteiten, bezoeken aan evenementen en borrels.

 

Functie-eisen

 

Je profiel

Je bent een open persoon die houdt van organiseren en die veel plezier beleeft aan werken aan verschillende projecten. Je werkt graag in een team en je kunt snel schakelen om dingen voor elkaar te krijgen. Zo bouw je een netwerk op voor de vernieuwing van de gemeente. Bouwen aan de stad is je missie en met jouw organisatiebewuste en politiek-sensitieve aanpak bereik je veel.

Wat vragen we nog meer?

  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding;
  • Je hebt maximaal 2 jaar relevante werkervaring;
  • Extracurriculaire activiteiten op je cv zijn een pre, zoals een bestuursjaar of vrijwilligerswerk;
  • Je bent leergierig en wil jezelf graag ontwikkelen;
  • Je bent communicatief sterk en werkt graag samen;
  • Je durft buiten bestaande kaders te denken en te doen.

Ervaringen van oud-trainees

Ben je benieuwd naar de ervaringen van oud-trainees? Lees ze hier en hier.

 

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

  • Uitgangspunt is een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van een jaar, te verlengen met een jaar bij goed functioneren
  • Startsalaris is €2817 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
  • Goede arbeidsvoorwaarden (zoals Individueel Keuzebudget, opleidingsdagen en flexibel werken)

 

Meer informatie of direct solliciteren

Stuur uiterlijk 15 december jouw CV en korte motivatie (maximaal 1 A4) via onderstaande button. Geef in je motivatiebrief in ieder geval aan waarom je bij de gemeente Delft wil werken en waarom jij de ideale trainee bent.Ben je benieuwd naar ervaringen van de huidige trainees? Stel jouw vragen tijdens de live chat op maandag 2 december tussen 20:30 en 21:30 uur via het Instagram-account van de gemeente Delft (@gemeente.delft). We zitten er klaar voor om al je vragen te beantwoorden! Voor alle overige vragen kan je mailen naar recruitment@delft.nl.

Vervolgprocedure

Hieronder vind je belangrijke data van de selectieprocedure. Zorg ervoor dat je deze dagen beschikbaar bent.

 

Wanneer?

Wat?

Uiterlijk 20 december 2019

Je hoort of je door bent naar de tweede ronde.

Vrijdag 10 januari 2020

Tweede ronde: selectiedag met speeddates in Delft.

Uiterlijk 14 januari 2020

Je hoort of je naar aanleiding van de speeddates door bent naar   de derde en laatste ronde.

20 t/m 24 januari 2020

Derde ronde: selectiegesprek met een leidinggevende en werkbegeleider.

28 januari

Je hoort of je bent aangenomen als trainee bij de gemeente Delft.

2 maart

Start traineeprogramma.

 

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

 

Vacature delen via:

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

15-12-2019

Locatie:

Gemeente Delft

Contactpersonen:

Erik Biemans

Company homepage:

http://www.delft.nl

Kantooradres: