Gemeente Delft

Werken voor Delft

Bestuursadviseur van de wethouder

Ben jij de schakel tussen bestuur en organisatie? Ben je een denker en doener in één? Een enthousiaste adviseur met een dienstverlenende instelling? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je rol

Als bestuursadviseur werk je op het snijvlak van bestuur, organisatie en politiek. Je bent een belangrijke schakel in de voorbereiding en de uitvoering van de prioriteiten van jouw wethouder en die van het college.  Als bestuursadviseur maak je deel uit van een team van zes bestuursadviseurs, onderdeel van de afdeling Besturing. Het team adviseert het college van B&W en de (loco) gemeentesecretaris. 

 Jij bent de bestuursadviseur van één van de wethouders – en dat betekent dat je de verbindende factor tussen de wethouder en de organisatie bent. De rechterhand van het bestuur, de linkerhand van de organisatie. Je bent dus een echte spin in het web. Je werkt nauw samen met collega’s op de beleidsafdelingen en helpt hen goed beslagen ten ijs te komen bij het college of de raad. Je draagt bij aan de kwaliteit van het besluitvormingsproces; goede besluitvorming is immers heel belangrijk voor de stad. Je toetst bestuurlijke voorstellen op bijvoorbeeld (politieke) haalbaarheid, compleetheid en bestuurlijk- en maatschappelijk draagvlak. Jij hebt de politiek-bestuurlijke bril op waarvoor je collega’s jou altijd weten te vinden. Daarnaast onderhoud je contacten met de griffie over alles wat er speelt in de gemeenteraad en reageer je op vragen en ideeën van Delftenaren.

 Maar je doet nog veel meer. Je bent het eerste aanspreekpunt van de wethouder en haar klankbord voor zowel voor de korte als de lange termijn. In de politieke arena bereid je jouw wethouder voor op haar optredens in commissies en raad. Je zorgt voor een goede voorbereiding op vergaderingen en bijeenkomsten en geeft gevraagd en ongevraagd advies over kansen en knelpunten die je ziet. Om die adviesrelatie op te bouwen is het belangrijk dat je investeert in de vertrouwensband met de wethouder. Op die manier wordt het mogelijk om een echte sparringpartner te zijn, samen te spiegelen en de wethouder constructieve feedback te geven.

 Je werkplek

Als bestuursadviseur maak je deel uit van een team van zes bestuursadviseurs, onderdeel van de afdeling Besturing. Het team adviseert het college van B&W en ondersteunt het stadsbestuur in hun dagelijkse werkzaamheden. Je komt terecht in een hecht team van bestuursadviseurs die elkaar veel opzoeken, zowel binnen als buiten kantoor.

Je profiel

Jij bent een verantwoordelijke, enthousiaste adviseur met politiek-bestuurlijke sensitiviteit en je kunt goed analyseren wat er om je heen gebeurt. Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en komt daarbij snel tot de kern – een bestuursadviseur schakelt namelijk snel tussen verschillende taken en dossiers. Daar draai jij je hand niet voor om, want je bent in staat om je strategie en prioriteiten te bepalen onder druk. Samenwerken, contacten leggen en relaties opbouwen gaan je goed af. Je bent behulpzaam, een verbinder en vindt het leuk om het beste uit anderen en jezelf te halen. Als bestuursadviseur is geen dag of week hetzelfde, wat jou juist aanspreekt. Je houdt ervan om verschillende kanten van jezelf en je adviseurschap te ontwikkelen. Soms ren je als bestuursadviseur van het ene ‘brandje’ naar het andere en ben je een echte probleemoplosser. Op andere momenten is er tijd voor verdieping van je advies, relaties en bijdrage aan het team en de organisatie. Wij hopen dat je niet kunt wachten om je in deze dynamiek te storten! 

Functie-eisen

  • Je hebt een WO-opleiding afgerond en beschikt daardoor over academisch werk- en denkniveau
  • Je hebt een aantal jaren werkervaring in adviesfunctie
  • Ervaring bij een gemeentelijke of politieke organisatie is een pré
  • Je bent flexibel en vindt het geen probleem om regelmatig ’s avonds te werken en buiten kantoortijden bereikbaar te zijn

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Een unieke functie waar een sterk beroep gedaan wordt op je bestuurlijke sensitiviteit en adviesvaardigheden, én op je dienstverlenende capaciteiten.

Je salaris bedraagt maximaal € 5.169,- (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Afhankelijk van je ervaring en opleiding behoort plaatsing in een aanloopschaal tot de mogelijkheden.
Het betreft een aanstelling voor 32 tot 36 uur. De functie is in eerste instantie voor een periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. 

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Deels hybride werken behoort tot de mogelijkheden. Het kantoorgebouw is gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij eerst meer informatie voordat je solliciteert? Neem dan contact op met Maria Berger (afdelingshoofd Besturing/locosecretaris) via 06-10093089.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat bent en upload jouw motivatiebrief én cv uiterlijk 23 september via de solliciteerbutton. De eerste gesprekken vinden plaats op 27 en 28 september. Het tweede gesprek wordt in overleg gepland.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

 

Vacature delen via:

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

29-08-2021

Locatie:

Delft

Contactpersonen:

Charron den Boef

Company homepage:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft