Gemeente Delft

Werken voor Delft

Bestuursadviseur wethouder

Ben jij de schakel tussen bestuur en organisatie? Ben je een denker en doener in één? Een enthousiaste adviseur met een dienstverlenende instelling? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je rol

Jij bent de bestuursadviseur van één van de wethouders – en dat betekent dat je de verbindende factor tussen de wethouder en de organisatie bent. De rechterhand van het bestuur, de linkerhand van de organisatie. Je bent dus een echte spin in het web. Je hebt goed contact met verschillende beleidsafdelingen. Met hen overleg je over de inhoud van de portefeuille.

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

  • Je bent sparringpartner van en klankbord voor de wethouder, zowel voor de korte als de lange termijn
  • Je bereidt de wethouder voor op haar optredens in commissies en raad in het politieke domein
  • Je zoekt de samenwerking op met de woordvoerders van het college van Burgemeester & Wethouders, de vertegenwoordigers van de griffie en let je er op dat de kwaliteit en het aanleverproces van college- en raadstukken in orde is
  • Samen met het team van bestuursadviseurs adviseer en ondersteun je het college van B&W en de (loco) gemeentesecretaris.

Je leest het al, dit is een rol met impact!

Je werkplek

Als bestuursadviseur maak je deel uit van een team van zes bestuursadviseurs, onderdeel van de afdeling Besturing. Het team adviseert het college van B&W en ondersteunt het stadsbestuur in hun dagelijkse werkzaamheden. Je komt terecht in een hecht team van bestuursadviseurs die elkaar veel opzoeken, zowel binnen als buiten kantoor.

Functie-eisen

Je profiel

Wie ben jij? Jij bent een verantwoordelijke, enthousiaste adviseur met politiek-bestuurlijke sensitiviteit en beschikt over een goed analytisch vermogen. Daarnaast ben je communicatief sterk en vind je het leuk om samen te werken en een netwerk te onderhouden. Je bent een generalist en je maakt je snel dossiers eigen, zowel binnen het fysieke, als ook het sociale domein. Uiteraard ben je proactief, klantgericht, behulpzaam en zakelijk tegelijkertijd. Als bestuursadviseur is geen dag hetzelfde en dat vind je juist zo leuk. Je kan snel schakelen tussen verschillende taken en draait je hand niet om voor prioriteiten stellen onder druk.

Andere eisen

  • Je hebt een wo-opleiding afgerond en beschikt daardoor over een academisch werk- en denkniveau
  • Je hebt een aantal jaren werkervaring in een adviesfunctie
  • Je hebt ervaring bij een gemeentelijke of politieke organisatie
  • Je bent flexibel en vindt het geen probleem om regelmatig 's avonds te werken en buiten kantoortijden bereikbaar te zijn
  • Kennis van het fysieke domein, gebiedsontwikkeling en ruimtelijke procedures is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Een unieke functie waar een sterk beroep gedaan wordt op je bestuurlijke sensitiviteit en adviesvaardigheden, maar ook op je dienstverlenende capaciteiten.

Je salaris bedraagt maximaal € 5.169,- (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Afhankelijk van je ervaring en opleiding behoort plaatsing in een aanloopschaal tot de mogelijkheden.
Het betreft een aanstelling voor 32 tot 36 uur. De functie is in eerste instantie voor een periode van 1 jaar.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Deels hybride werken behoort tot de mogelijkheden. Het kantoorgebouw is gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Maria Berger (afdelingshoofd Besturing/locosecretaris) via het secretariaat van de afdeling Besturing (mlaboyrie@Delft.nl) t.n.v. Misja Laboyrie.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat bent en upload jouw motivatiebrief én cv vóór donderdag 26 augustus via de solliciteer button. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op woensdag 1 en donderdag 2 september. Het tweede gesprek wordt in overleg ingepland.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

 

Vacature delen via:

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

25-08-2021

Locatie:

Delft

Contactpersonen:

Charron den Boef

Company homepage:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft