Gemeente Delft

Werken voor Delft

Adviseur Jeugd

Sta jij bekend als kritische denker die graag systeem- en leefwereld verbindt en snel kan schakelen tussen diverse jeugdonderwerpen? Ben jij een resultaatgerichte afmaker en kom jij elke dag je bed uit om een bijdrage te leveren aan een betere toekomst van Delftse kinderen? Dan zijn wij naar jou op zoek.

Functieomschrijving

Als ervaren allrounder binnen het sociaal domein op het gebied van Jeugd, speel jij een sleutelrol in zowel lokale preventieve jeugdhulp als gespecialiseerde jeugdhulp op regionaal niveau. Samen met andere jeugdadviseurs breng je het beleidskader jeugd(preventie) en de regiovisie jeugdhulp Haaglanden tot leven, altijd in nauwe samenwerking met lokale en regionale partners. Jouw bijdrage is essentieel bij belangrijke thema's zoals pleegzorg, samenwerking met huisartsen, jeugdbescherming en JeugdZorgPlus, evenals bij beleidsmatige inkoopvraagstukken.

De komende jaren ligt de nadruk op het versterken van preventie, waarbij je nauw samenwerkt met Wmo en Participatie om een integrale aanpak te creëren voor onze inwoners. Jij werkt vanuit de behoeften van de stad, altijd met oog voor het grotere geheel en samenhang tussen beleidsdoelen.

Met jouw oog voor prioriteiten weet je de workload beheersbaar te houden, waarbij je zorgt voor sterke besluitvorming en een hoge kwaliteit van uitvoering. Je biedt advies op tactisch niveau, analyseert cijfers en beleid, en signaleert belangrijke ontwikkelingen. Ervaring met procesmanagement is een mooie extra!

Wat neem je mee

  • HBO/WO denk- en werkniveau en bij voorkeur een afgeronde, relevante studie zoals Pedagogiek, Sociologie of Bestuurskunde;
  • Ervaring in het sociaal domein, bij voorkeur op het gebied van lokale en regionale jeugdhulp;
  • Ervaring met integrale beleidsontwikkeling in een politiek bestuurlijke omgeving;
  • Uitstekende en overtuigende communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.

Wat krijg jij

  • Een salaris van minimaal € 3558,- tot maximaal € 5247,- per maand o.b.v. 36 uur per week. Het betreft een functie in schaal 10 van de Gemeente CAO. Inschaling is afhankelijke van je opleiding en ervaring; 
  • Een 28-36-urige werkweek;  
  • 144 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur), plus 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren;
  • Een Individueel Keuze Budget (17,05%);
  • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
  • Je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Competenties

  • Resultaatgericht

  • Flexibel
  • Verbinder
  • Proactief
  • Nieuwsgierig
  • Kwaliteitsgericht
  • Omgevingsbewust
  • Plannen en organiseren

Drie redenen om deze functie leuk te vinden

  1. Impact op Jeugdhulp en Preventie: In deze rol draag je direct bij aan het welzijn van jongeren en gezinnen, zowel lokaal als regionaal. Je werkt aan thema’s die er écht toe doen, zoals pleegzorg, jeugdbescherming en JeugdZorgPlus, en je hebt de kans om met jouw inzet een positieve verandering te realiseren in het leven van veel mensen.
  2. Samenwerking en Netwerken: Je werkt nauw samen met verschillende partners, zowel binnen de gemeente als regionaal. Dit geeft je de kans om waardevolle samenwerkingen aan te gaan, je netwerk uit te breiden en van elkaars expertise te leren, wat het werk dynamisch en afwisselend maakt.
  3. Uitdagende Adviesrol: Je krijgt de ruimte om mee te denken over strategisch beleid en adviseert op tactisch niveau over belangrijke beslissingen. Je vertaalt cijfers en onderzoeken naar concrete verbeteringen, waarbij je je analytische en procesmatige vaardigheden volop kunt inzetten en ontwikkelen.

Even voorstellen

Het cluster Samenleving werkt actief aan de participatiesamenleving en aan Delft als stad van innovatie. Dat doen we samen met collega’s van Wmo, Participatie, Onderwijs en Welzijn, maar vooral ook met (maatschappelijke) partners, toegangsorganisaties, zorgaanbieders en regiogemeenten. Als adviseur Jeugd werk je binnen de afdeling Samenleving Advies; hét expertisecentrum voor het Sociaal domein.

Verhaal van Delft 

De gemeente Delft is een gemeente van contrasten. Delft is tot ver in het buitenland beroemd om haar historie, maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Het is een stad van monumenten en van experimenteren. Delft leeft vandaag en werkt aan morgen; dat bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Denk hierbij aan spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. Kortom: de gemeente omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor gemeente Delft betekent werken voor een gemeente met grote ambities, op een plek die goed is voor je carrière. Tegelijk profiteer je van waar we hier in Delft graag 'klein' in blijven: kort in de communicatielijnen, met eigenaarschap en slagkracht. Dichtbij elkaar.

Kennismaken

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Dianne Slingerland (adviseur jeugd) via 06-36047388 of met Roeland van der Meij (adjunct-afdelingshoofd samenleving) via 06-52739055.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor zondag 10 november via bovenstaande button. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 18 november.

Iedereen die zich in deze vacature herkent, is welkom om te solliciteren. Wij geloven dat diversiteit ons sterker maakt als organisatie. Verschillende ideeën en achtergronden helpen ons om te groeien, zowel als team als de stad waar wij voor werken. Heb jij iets unieks te bieden? Dan kijken we ernaar uit om jou te ontmoeten!

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

Delft/2024/10/389

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

10-11-2024

Locatie:

Delft

Contactpersonen:

Evelien Hählen

mobiel: +31 642933543

Bedrijfspagina:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft