Gemeente Delft

Werken voor Delft

Strategisch organisatieadviseur

Heb jij het vermogen om meerdere HR- en organisatievraagstukken te coördineren en verbinden? Werk jij graag mee aan een betere organisatie en een mooier en beter Delft? Dan komen we graag met jou in gesprek! 

In het kort 

Als strategisch organisatieadviseur ben je dé sparringpartner in de organisatie voor (complexe) vraagstukken op het gebied van HR en organisatieontwikkeling. Dit doe je niet alleen. Je schakelt veel met de HR business adviseurs, de afdelingshoofden van onze organisatie, het directieteam en andere belangrijke spelers in de organisatie. 

Wat ga je precies doen 

In deze rol werk je actief aan verander- en implementatieprocessen en adviseer je het management bij belangrijke vraagstukken. Met jouw scherpe inzicht en proactieve aanpak vertaal je plannen in concrete acties die impact hebben op de dagelijkse werkwijze van de organisatie. 

De manier waarop de gemeente werkt, verandert voortdurend. We werken steeds meer samen met andere partijen om resultaten te bereiken. Dit vraagt om een integrale aanpak, waarbij samenwerking en prioriteiten stellen centraal staan. Als organisatieadviseur kijk je naar de organisatie als geheel, met als doel organisatieveranderingen werkend te krijgen, zoals aanpassingen in de structuur, functies, werkwijzen, en samenwerking. 

Je werkt op alle niveaus binnen de organisatie en houd je bezig met strategische, tactische en operationele uitdagingen. Je zet de lijnen uit, stuurt op resultaat en stroopt indien nodig zelf je mouwen op. 

Kortom, als strategisch senior organisatieadviseur speel je een cruciale rol in onze organisatieveranderingen. We zoeken een professional die strategisch inzicht combineert met daadkracht. 

Jouw uitdagingen 

Je speelt een cruciale rol in het oplossen van complexe HR- en organisatieontwikkelingsvraagstukken binnen de gemeente. Denk hierbij aan: 

  • Het implementeren van een heldere aanpak voor prioritering en besluitvorming, zodat we als gemeente gezamenlijk de juiste keuzes maken. 
  • Adviseren over een nieuw dienstverleningsconcept voor één van onze diensten en de implicatie daarvan.   
  • Verder uitwerken van ons sturingsmodel in duidelijke functies, verantwoordelijkheden en werkprocessen, waardoor de organisatie efficiënter functioneert. 
  • Vertalen van strategische HR-plannen naar gemeentebrede doelen, bijvoorbeeld door advies te geven over het leiderschapsprogramma, het versterken van ambtelijk vakmanschap van onze medewerkers of het begeleiden van reorganisaties.  

Wat neem je mee   

  • Je hebt een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur in arbeids- en organisatiepsychologie, bestuurskunde of bedrijfskunde.  
  • Je beschikt over minimaal 10 jaar ervaring binnen organisatieontwikkeling en/of verandermanagement.  
  • Aantoonbaar ruime ervaring met werken in een complexe bestuurlijke organisatie.  

Competenties   

  • Verbinder: Je hebt een natuurlijk talent voor het samenbrengen van mensen en ideeën. Je begrijpt hoe je verschillende belanghebbenden aan boord krijgt en onderhoudt het netwerk met collega’s in onze afdeling en de organisatie. 
  • Proactief: Je wacht niet af, maar neemt zelf initiatief. Je ziet kansen en weet deze te benutten. 
  • Oplossingsgericht: Je hebt een scherp analytisch vermogen en weet complexe problemen snel te doorgronden en te vertalen naar praktische oplossingen. 
  • Overtuigingskracht: Je bent een stevige en zelfverzekerde gesprekspartner voor het management en weet strategische plannen niet alleen te ontwikkelen, maar ook daadkrachtig te vertalen naar concrete resultaten in de praktijk.    

Wat krijg jij       

  • Een salaris van  maximaal € 6.862,- per maand  o.b.v. 36 uur per week;. 
  • Het betreft een functie in schaal 12 van de Gemeente CAO. Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring;     
  • 36-urige werkweek;     
  • Contract voor bepaalde tijd van één jaar met optie tot verlenging; 
  • 144 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur), plus 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren;      
  • Een Individueel Keuze Budget (17,05%);     
  • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. 

Drie redenen om deze functie leuk te vinden     

  • Veelzijdigheid: In deze rol werk je zowel aan houding en gedrag en structuur op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.  
  •  Korte lijnen: Bij ons werk je in een omgeving waar je snel schakelt met de afdelingshoofden en het directieteam.  
  •  Een enthousiast HR-team: In het team is er volop ruimte voor jouw initiatief en ideeën, waardoor je kan bijdragen aan de ontwikkeling van het HR-team. 

Even voorstellen   

De organisatievisie is “Werken aan een mooier en beter Delft”. Voor de collega’s van de afdeling HR betekent dit dat 25 enthousiaste collega's dagelijks de gehele organisatie als het gaat om HR-zaken adviseert en ondersteunt.   

Je werkt in teamverband intensief samen met twee organisatieadviseurs en andere collega's binnen HR.  Daarvoor heb je een brede, vakoverstijgende blik. Onze organisatie is continu in beweging en dat geldt ook voor onze afdeling.  

Binnen de gemeente Delft heerst een prettige dynamiek en informele sfeer waarbij je in jouw rol de mogelijkheid krijgt om zaken echt voor elkaar te krijgen. Tegelijkertijd is de gemeente een complexe organisatie waarin veel belangen, taken en processen samenkomen. 

Kennismaken  

Wil je graag weten of het werken bij de gemeente Delft in deze mooie rol iets voor jou is? Vul jouw contactgegevens via de ‘solliciteer’ button in en Simone Koppius (senior organisatieadviseur) belt je om meer te vertellen. Kun je niet wachten? Je mag natuurlijk ook zelf contact opnemen (0652739051). 

Iedereen die zich in deze vacature herkent, is welkom om te solliciteren. Wij geloven dat diversiteit ons sterker maakt als organisatie. Verschillende ideeën en achtergronden helpen ons om te groeien, zowel als team als in de gemeenschap die we dienen. Heb jij iets unieks te bieden? Dan kijken we ernaar uit om jou te ontmoeten! 

Verhaal van Delft 

De gemeente Delft is een gemeente van contrasten. Delft is tot ver in het buitenland beroemd om haar historie, maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Het is een stad van monumenten en van experimenteren. Delft leeft vandaag en werkt aan morgen; dat bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Denk hierbij aan spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. Kortom: de gemeente omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor gemeente Delft betekent werken voor een gemeente met grote ambities, op een plek die goed is voor je carrière. Tegelijk profiteer je van waar we hier in Delft graag 'klein' in blijven: kort in de communicatielijnen, met eigenaarschap en slagkracht. Dichtbij elkaar.

Vacature delen via:

Referentienummer:

Delft/2024/10/388

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

10-11-2024

Locatie:

Delft

Contactpersonen:

Charron den Boef

Bedrijfspagina:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft