Gemeente Delft

Werken voor Delft

Juridisch adviseur

Wil jij het verschil maken in het sociaal domein door uitvoering en beleid dichter bij elkaar te brengen en wet- en regelgeving eenvoudiger te maken? 

Functieomschrijving

Als juridisch adviseur voor het Klant Contact Centrum binnen het Sociaal Domein ben jij de onmisbare schakel waar collega's blind op vertrouwen voor juridisch advies en ondersteuning. Je kent de complexe wet- en regelgeving op je duimpje, van de Participatiewet (PW) tot de WMO, BBZ, Jeugdwet en schuldhulpverlening. Het zwaartepunt zal de PW zijn. Je voert kwaliteitscontroles uit op werkprocessen (uitvoering) en tilt de juridische kwaliteit binnen de organisatie naar een hoger niveau (advies). Jij bent het aanspreekpunt voor juridische vraagstukken en beleidsontwikkeling, waarbij je zowel gevraagd als ongevraagd het management en je collega's adviseert. In bezwaar- en beroepsprocedures schakel je snel en zorgvuldig, waarbij je altijd streeft naar een informele en oplossingsgerichte aanpak. Moet het toch tot een juridische procedure komen? Dan vertegenwoordig jij de gemeente met volle overtuiging en deskundigheid in bezwaar- en (hoger) beroep. 

Wie ben jij  

Jij bent een betrokken juridisch adviseur die moeiteloos kan schakelen tussen verschillende belangen en altijd oog heeft voor het algemeen welzijn. Dankzij jouw diepgaande kennis van het Sociaal Domein versterk je het vertrouwen in de gemeente en weet je de brug te slaan tussen burgers, ondernemers en de wet. Je werkt nauw samen met diverse afdelingen om de dienstverlening soepel te laten verlopen en gaat verder dan alleen het toepassen van regels of het voeren van juridische procedures. Met jouw communicatieve kracht en oplossingsgerichte houding ben je een gewaardeerde sparringpartner en verbinder die obstakels niet alleen herkent, maar ze ook ombuigt naar creatieve en pragmatische oplossingen. 

Wat neem je mee

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding in Nederlands recht;  
  • Je beschikt over uitgebreide kennis van het bestuursrecht en de wet- en regelgeving binnen het Sociaal Domein (zoals de Participatiewet, Wmo, Jeugdwet en schuldhulpverlening); 
  • Je hebt ervaring met het voeren van procedures in bezwaar en (hoger) beroep; 
  • Je bent in staat om snel tot de essentie van een juridisch geschil te komen; 
  • Je werkt pragmatisch, nauwkeurig en oplossingsgericht; 
  • Je bent bekend met het werken volgens de bedoeling.

Wat krijg jij

  • Een salaris van minimaal € 4.211,- tot maximaal € 5977,- per maand o.b.v. 36 uur per week (vanaf 1 oktober 2024 komt hier 1,25 % bij). Het betreft een functie in schaal 11 van de Gemeente CAO. Inschaling is afhankelijke van je opleiding en ervaring; 
  • Een 36-urige werkweek; 
  • Het betreft een tijdelijke functie met een contractduur van maximaal 2 jaar. Hierbij zal je 2 keer een contract voor 1 jaar krijgen.  
  • 144 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur), plus 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren; 
  • Een Individueel Keuze Budget (17,05%); 
  • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.  

 Competenties

  • Analytisch denken 
  • Nauwkeurig 
  • Oplossingsgericht 
  • Communicatieve vaardigheden 
  • Omgevingsbewust 
  • Proactieve werkhouding 
  • Flexibel 
  • Verbinder 

 Drie redenen om deze functie leuk te vinden

  1. Impact op de samenleving: Je draagt direct bij aan het verbeteren van het sociaal domein, wat een positief effect heeft op de levens van burgers, ondernemers en kwetsbare groepen in de maatschappij. 
  2. Uitdagend werk: Een afwisselende rol waarin je complexe juridische vraagstukken en beleidsontwikkeling aanpakt. 
  3. Verbinder: Je versterkt de verbinding tussen uitvoering en beleid. 

 Even voorstellen

De gemeente Delft is een gemeente van contrasten, tot ver in het buitenland beroemd om haar historie, maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Delft leeft vandaag en werkt aan morgen; dat bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Werken voor gemeente Delft betekent werken voor een gemeente met grote ambities, op een plek die goed is voor je carrière. Tegelijk profiteer je van waar we hier in Delft graag ‘klein’ in blijven: kort in de communicatielijnen, met eigenaarschap en slagkracht. Dichtbij elkaar. 

Verhaal van Delft 

De gemeente Delft is een gemeente van contrasten. Delft is tot ver in het buitenland beroemd om haar historie, maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Het is een stad van monumenten en van experimenteren. Delft leeft vandaag en werkt aan morgen; dat bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Denk hierbij aan spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. Kortom: de gemeente omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.


Werken voor gemeente Delft betekent werken voor een gemeente met grote ambities, op een plek die goed is voor je carrière. Tegelijk profiteer je van waar we hier in Delft graag 'klein' in blijven: kort in de communicatielijnen, met eigenaarschap en slagkracht. Dichtbij elkaar.

Kennismaken

Solliciteren kan tot uiterlijk zondag 13 oktober. Graag ontvangen we je cv en motivatie. Wil je meer weten over de functie? Bel gerust met Josine Schokker (coördinator): 06 52 73 93 82.  
We kunnen je al vóór de sluitingsdatum benaderen voor een gesprek. Deze vacature staat zowel intern als extern open. Bij gelijke geschiktheid van kandidaten heeft de interne kandidaat voorrang. 

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

Delft/2024/9/361

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Contactpersonen:

Evelien Hählen

mobiel: +31 642933543

Bedrijfspagina:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft