Gemeente Delft

Werken voor Delft

Functioneel beheerder Ruimte, Economie en Samenleving

Weet jij de verbinding te creëren tussen informatievoorziening en gebruiker? Heb jij een grote affiniteit met informatiesystemen en weet jij hiermee een bijdrage te leveren aan onze IV processen binnen het ruimtelijke en sociale domein? Dan zoeken wij jou! 

Wat ga je doen

Als functioneel beheerder binnen onze domeinen Ruimte en Samenleving opereer je op het snijvlak van processen en applicaties (Business en IT). Je bent het eerste aanspreekpunt voor gebruikers voor wensen m.b.t. de applicaties. Daarnaast probeer jij de wensen van de gebruiker te vertalen naar het systeem en bewaakt de functionaliteit over de gehele keten.

Binnen onze domeinen Ruimte en Samenleving werken we volgens het concept waarbij functioneel beheer en applicatiebeheer geen aparte functies meer zijn. We zien deze functie als IV-specialist; een regiefunctie als het gaat om aansturen van leveranciers en samenwerking met de betrokken clusters. Configureren en aanpassen van de applicaties binnen de geleverde standaard gebeurt daarbij grotendeels door de functioneel beheerder zelf.

Jij brengt inzicht in de afhankelijkheden tussen de verschillende applicaties in de keten en kan je beoordelen wat de impact van een aanpassing of wijziging is op de gehele keten. In deze rol ben je actief voor het onderdeel Ruimte en Samenleving.

Je onderhoudt contacten met de leveranciers over de (door)ontwikkeling van de applicatie en beoordeelt en bespreekt de releasenotes met gebruikers bij nieuwe versies. Bij een nieuwe functionaliteit of een nieuwe applicatie bespreek jij samen met de gebruikers of dit een toegevoegde waarde levert. Je werkt samen met in- en externe opdrachtgevers aan de doorontwikkeling van applicaties. In jouw rol stem je af met eindgebruikers, opdrachtgevers, projectleden. Je levert uitgewerkte wijzigingen op aan een leverancier of je pakt dit zelf op.

Daarnaast zorg je voor invulling van de Request for Change (RfC) formulieren. Dit gaat vooral over het nut of de noodzaak van de update of nieuwe applicatie en organiseren van het testtraject voor de nieuwe versie of applicatie. Je beoordeelt de SLA's en onderhandelt daarover met de leverancier.

Als functioneel beheerder ben je ook nauw betrokken bij projecten en aanbestedingen. Concrete projecten die op dit moment spelen zijn: aanbesteding Obsurv, update Odile (t.b.v. erfgoed), herbouw zoek & boek en inrichting PGAx.

Wat neem je mee

Wij zijn op zoek naar een veelzijdige, energieke, stressbestendige, communicatieve en klantgerichte collega met een grote ICT affiniteit en kennis.

Vanuit je deskundigheid geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de collega's met ICT-vragen in de gemeentelijke organisatie. Je weet zaken analytisch te bekijken en gestructureerd aan te pakken. Je bent in staat om de functionele klantvraag achter de vraag te achterhalen om de interne klanten naar ieders tevredenheid en binnen de geldende ICT-kaders te helpen.

Daarnaast ben je bereid je te verdiepen in de verschillende applicaties die in gebruik zijn bij de afdelingen binnen onze domeinen Ruimte en Samenleving.

Je bent in staat duidelijk te communiceren in woord en geschrift. Daarnaast ben je een standvastige persoonlijkheid die structuur kan brengen in de ontwikkeling van informatievoorziening binnen de domeinen. 

Verder zien wij graag:

  • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van informatievoorziening
  • Ervaring als functioneel beheerder of adviseur/senior gebruiker
  • Kennis en ervaring met processen binnen het ruimtelijke of sociale domein
  • Ervaring met Planon en het Jeugdvolgsysteem (JVS)
  • Kennis van gestructureerd testen, LEAN, BISL en aanbestedingen
  • Goed bekend met projectmatig werken.

Wat krijg jij

  • Een salaris van minimaal € 3.359 tot maximaal € 4.811,- per maand o.b.v. 36 uur per week (per 1/10/2024).
  • Het betreft een functie in schaal 9 van de gemeente CAO. Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring
  • 36-urige werkweek
  • 144 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur), plus 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren
  • Een Individueel Keuze Budget (17,05% van je salaris)
  • Hybride werkplek, waarbij je zowel op ons kantoor boven het station Delft als vanuit huis kunt werken.
  • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en door te groeien.

Drie redenen om deze functie leuk te vinden

  1. Grote diversiteit op kleine schaal
  2. Dynamisch en vooruitstrevend werkveld
  3. Prettige en open werksfeer binnen de afdeling en organisatie

Even voorstellen

Je maakt deel uit van het team applicatiemanagement, bestaande uit 29 professionals. Samen zorgen jullie voor de optimale werking van het applicatielandschap van de gemeentelijke organisatie. Je beheert de software en zorgt er samen met je collega’s voor dat de applicaties blijven draaien. Ook ga je aan de slag met aanpassingen in de software zodat deze blijft aansluiten op de steeds veranderende omgeving en technologieën. 

Verhaal van Delft 

De gemeente Delft is een gemeente van contrasten. Delft is tot ver in het buitenland beroemd om haar historie, maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Het is een stad van monumenten en van experimenteren. Delft leeft vandaag en werkt aan morgen; dat bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Denk hierbij aan spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. Kortom: de gemeente omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor gemeente Delft betekent werken voor een gemeente met grote ambities, op een plek die goed is voor je carrière. Tegelijk profiteer je van waar we hier in Delft graag 'klein' in blijven: kort in de communicatielijnen, met eigenaarschap en slagkracht. Dichtbij elkaar.


Kennismaken

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ellen van Gerwen, Afdelingshoofd Applicatiemanagement, via 06-34477060.

Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook. Upload jouw cv en motivatie uiterlijk donderdag 19 september via de solliciteer button. De gesprekken worden in overleg ingepland.

Vacature delen via:

Referentienummer:

Delft/2024/8/358

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

19-09-2024

Locatie:

Delft

Contactpersonen:

Charron den Boef

Bedrijfspagina:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft