Gemeente Delft

Werken voor Delft

Lid voor de Adviescommissie voor bezwaarschriften

Je rol

De gemeente probeert het wonen, werken en leven in Delft zo prettig mogelijk te maken voor iedereen. Maar het komt weleens voor dat een van onze inwoners, bedrijven of instellingen het niet eens is met een beslissing van de gemeente en daartegen bezwaar maakt.  Minder complexe bezwaarschriften worden via ambtelijk horen afgehandeld. Voor de complexe bezwaarschriften heeft de gemeente een Adviescommissie voor bezwaarschriften ingesteld.

Deze commissie geeft advies aan de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders of aan de burgemeester over ingediende bezwaarschriften. Wet- en regelgeving en heersende opvattingen in de wetenschap, literatuur en jurisprudentie spelen een belangrijke rol in de adviesvorming.

Met ingang van het najaar zijn wij op zoek naar meerdere leden voor onze drie kamers die hieronder worden uitgelegd. 

Je werkplek

De Adviescommissie voor bezwaarschriften bestaat uit drie kamers, met elk een eigen specialisatie.
- Kamer I: belast met zaken op het gebied van het ruimtelijk domein
- Kamer II: belast met zaken op het gebied van het sociaal domein
- Kamer III: belast met zaken anders dan genoemd onder I of II

Het horen en adviseren gebeurt door een wisselend samengestelde commissie van twee leden en een voorzitter. De hoorzittingen van kamer I en II zijn om de week op de woensdagavond, en incidenteel op de maandagavond (kamer I) of vrijdagochtend (kamer II). Kamer III hoort gemiddeld een keer per maand op dinsdagavond.

Hoorzittingen vinden in beginsel plaats op het Stadhuis of het Stadskantoor in Delft. Wanneer de situatie daarom vraagt, kan ook via een videoverbinding worden gehoord.

De commissie wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris. Per kamer wordt één lid tot voorzitter benoemd, de andere leden zijn plaatsvervangend voorzitter.

Wij zijn voor alle kamers op zoek naar commissieleden:
- Kamer I: 4 leden
- Kamer II: 4 leden
- Kamer III: 4 leden

Functie-eisen

Je profiel

We zoeken iemand die goed kan luisteren, oog heeft voor de belangen die spelen en op basis van gezag en gepaste communicatie anderen kan overtuigen. Je bent in staat om snel tot de kern van de zaak te komen en beschikt over uitstekende adviesvaardigheden.
Je bent onafhankelijk, flexibel, nauwkeurig en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je spot problemen snel en kunt deze goed analyseren.

Andere eisen

  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je hebt kennis van het bestuurs(proces)recht en de voor de kamer(s) relevante wet- en regelgeving
  • Je beschikt over een brede maatschappelijke belangstelling
  • Je hebt gevoel voor het functioneren van een bezwaarschriftencommissie in een politiek-bestuurlijke context
  • Je bent in staat tot het vormen van een onafhankelijk oordeel en je hebt een integere opstelling
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met de behandeling van bezwaarschriften
  • Je bent onafhankelijk van en hebt geen binding met de bestuursorganen van de gemeente Delft
  • Je kan beschikken over een eigen device om zodoende kennis te nemen van de  digitale bezwaardossiers.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Per vergadering ontvang je een vergoeding van € 156,- (2021, jaarlijkse indexering). Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding.
De benoeming geldt voor een termijn van 4 jaar met een mogelijkheid tot verlenging met nogmaals 4 jaar.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Jennifer van Luijk (Afdelingshoofd Juridische Zaken) via telefoonnummer 06 40 14 12 96.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor woensdag 11 augustus via de 'solliciteer' button. Geef in je reactie aan naar welke kamer(s) jouw voorkeur uitgaat.

De gesprekken vinden plaats op maandag 23 en dinsdag 24 augustus.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

 

 

Vacature delen via:

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract
Oproepkracht

Werkuren:

Flexwerken
Parttime

Werkdagen:

Avond
Dag

Sluitingsdatum:

10-08-2021

Locatie:

Delft

Contactpersonen:

Charron den Boef

Company homepage:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft