Gemeente Delft

Werken voor Delft

Adviseur marketing & communicatie Erfgoed

Strategische doener gezocht die ons Delftse erfgoed toegankelijk weet te maken voor een breed publiek!

Je rol

Als adviseur marketing & communicatie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de marketing- en communicatiestrategie van Erfgoed Delft. Dit betekent dat je niet alleen strategisch sterk bent, maar ook als projectleider én uitvoerder aan de slag gaat.

Op basis van de Erfgoednota en de afdelingsbrede opdrachten, werk je zelfstandig aan het communicatiebeleid en aan specifieke strategieën, zoals die voor onze online kanalen en doelgroeponderzoek. Binnen de vakteams Stadsarchief, Monumenten en Archeologie werk je met resultaat verantwoordelijke eenheden aan diverse inhoudelijke opgaven; je doet dit in nauwe samenwerking met de medewerker PR-erfgoededucatie. Binnen het team Publieksbereik werk je aan onder meer de branding van Erfgoed Delft en breng je erfgoed op diverse, toegankelijke manieren onder de aandacht bij een breed publiek. Je draagt bij aan de totstandkoming van een groots digitaal erfgoedplatform en werkt samen met partners en media in de stad en regio. Samen met externen breng je het verhaal van en over de stad Delft en maak je erfgoed relevant voor een grote doelgroep.

Afdeling Erfgoed

De afdeling Erfgoed opereert als een regionaal kennis- en adviescentrum voor Delft en omstreken op het gebied van archief, monumenten en archeologie. Voor ons staat behoud van erfgoedwaarden voorop, vanuit het idee dat we alleen met besef van het verleden kunnen bouwen aan een gezamenlijke toekomst. Erfgoed geeft houvast en identiteit. Het vormt, in een dichtbevolkte omgeving, een ondergrond en inspiratiebron voor nieuwe ontwikkelingen.

Als afdeling Erfgoed willen wij een onmisbare schakel zijn in de ontwikkeling van stad en regio. Onze Delftse collectie is uniek en wij maken deze collectie toegankelijk en bruikbaar voor iedereen. Op basis van kennis, verbindende kracht en creativiteit gaan we actief op zoek naar samenwerking en dragen we zichtbaar bij aan de realisatie van diverse maatschappelijke opgaven.

Je werkplek

De medewerkers van de afdeling Erfgoed van de gemeente Delft zijn gevestigd op meerdere locaties, wat in jouw geval betekent dat je zowel werkzaam zult zijn vanuit het kantoor aan de Kluizenaarsbocht (teams monumenten en archeologie), de Gantel (stadsarchief) alswel vanuit het stadskantoor (bij station Delft CS). Gedeeltelijk werken vanaf huis is bespreekbaar en zal zeker zolang de corona-maatregelen gelden noodzakelijk zijn. 

Functie-eisen

Je profiel

Bij de gemeente Delft, afdeling Erfgoed ga je deel uitmaken van een professioneel team dat zich voor de volle 100% inzet voor het Erfgoed van Delft en omstreken. Eigen regie, verantwoordelijkheid, resultaatgerichtheid én de wil en het vermogen om ook buiten de kaders van de eigen functie te denken zijn de kerncompetenties van al onze medewerkers. In jou zoeken wij die competenties dus ook.

Andere eisen

  • Je hebt een hbo of academisch werk- en denkniveau, wat onder meer blijkt uit een voltooide relevante studie.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
  • Je hebt ervaring met het zelfstandig ontwikkelen en uitvoeren van marketing- en communicatiestrategieën. Je kunt zelf signaleren wat nodig is, om vervolgens je eigen opdrachten te creëren.
  • Je hebt kennis van en ervaring met projectmanagement.
  • Je bent ondernemend, analytisch en klant- en publieksgericht. Goede teksten schrijf je moeiteloos en uiteraard in foutloos Nederlands.
  • Je hebt een brede interesse op het gebied van cultuur en erfgoed.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4.494,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). Deze functie is voor 32 tot 36 uur in de week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Irma Wooning (afdelingshoofd Erfgoed) via telefoonnummer 0640087026 of Marc Knijnenburg (plaatsvervangend afdelingshoofd Erfgoed) bereikbaar via 0640753528.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat bent en upload jouw motivatie en cv vóór maandag 23 augustus via de solliciteer button. De selectiegesprekken voor deze functie vinden plaats op 31 augustus en 3 september. Afhankelijk van de corona maatregelen vindt het gesprek fysiek plaats of via videoconference. Een praktijkopdracht kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

 

Vacature delen via:

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

22-08-2021

Locatie:

Delft

Contactpersonen:

Charron den Boef

Company homepage:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft