Gemeente Delft

Werken voor Delft

Senior Schuldhulpverlening

 

Functieomschrijving

Je rol

Je bent samen met collega’s actief bezig voor de Delftse inwoner die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Hierbij vinden we het heel belangrijk dat we laagdrempelig werken en een open gesprek aangaan met de inwoner die hulp vraagt.

Zelf draag je zorg voor complexe aanvraagbehandeling en bemiddelingstrajecten. Je handelt klachten af en daarnaast coördineer je de uitvoering van de werkzaamheden binnen schuldhulpverlening, voer je caseloadgesprekken met collega’s, volg je de beleidsontwikkelingen en implementeer je beleidswijzigingen. Je levert een bijdrage aan verandertrajecten en creëert draagvlak als coach. Je bent de verbindende schakel tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je signaleert knelpunten en maakt uitvoeringseffecten inzichtelijk. Je monitort de voortgang en kwaliteit en je legt via rapportages verantwoording af aan het afdelingshoofd over behaalde resultaten.

Je werkplek

In Delft is het klantcontactcentrum (KCC) de ingang voor de algehele gemeentelijke dienstverlening. Het team financiële winkel is onderdeel van de afdeling KCC3. Een afdeling dat zich begeeft in het hart van het sociaal domein.  Vanuit deze afdeling wordt uitvoering gegeven aan de Participatiewet, Schuldhulpverlening en diverse lokale beleidsvormen. Het team van de financiële winkel bestaat uit een Senior, 9 consulenten schuldhulpverlening en 2 medewerkers schuldhulpverlening. Samen proberen we de effectiviteit van de dienstverlening aan de klant, onze burger, constant te verbeteren. Dit past helemaal in het motto van de gemeente: ons blijven onderscheiden met kwaliteit, diversiteit en verantwoordelijkheid. Niet alleen voor ons werk, maar ook voor elkaar en samen met én voor de stad.

 

Functie-eisen

Je profiel

Je bent een inhoudelijk specialist met een positieve instelling. Je fungeert als coach, vraagbaak en coördineert de uitvoering van de werkzaamheden. Daarnaast ben je communicatief sterk, je geeft feed-back aan de collega’s en je draagt zorg voor het behalen van de resultaten. Je bent analytisch en je bent kwaliteitsgericht.

Andere eisen

  • HBO+ werk- en denkniveau
  • De KIWA Certificering of bereid deze te behalen via de gemeente Delft.
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring bij een NVVK-organisatie en aantoonbare senioriteit in een relevante werkomgeving;
  • Uitstekende kennis van de wet gemeentelijke schuldhulpverlening (WGS), participatie-/faillissementswetgeving en goede kennis van wet- en regelgeving van onderhavige vakgebieden;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Kennis van ondersteunende systemen, waaronder Stratech, Suite en Verseon.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4.406,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). De vacature is voor 36 uur in de week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. 

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil je eerst meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Jenna Buijsman, coördinator Financiële Winkel via 06 40 70 92 78  óf Valentine Boer plaatsvervangend Afdelingshoofd via telefoonnummer 06 40 53 39 46.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig  ons waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie en upload jouw motivatie en cv vóór 27 januari 2020  via de button rechtsboven.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats op  4 februari 2020 en de tweede gespreksronde zal zijn op 11 februari 2020.  Een competentie assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

 

Vacature delen via:

Regio:

 • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

26-01-2020

Locatie:

Gemeente Delft

Contactpersonen:

Valentine Boer

Company homepage:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft