Gemeente Delft

Werken voor Delft

Interim Afdelingshoofd Samenleving Advies

Functieomschrijving

De afdeling Samenleving Advies en de interim opdracht

Als expertisecentrum voor samenlevingsvraagstukken binnen de gemeente Delft richt de afdeling Samenleving Advies zich op beleidsontwikkeling, -advies en –evaluatie op de thema’s Wonen, Participatie, Jeugd, Zorg (Wmo), Maatschappelijke Voorzieningen, Sport, Cultuur, Welzijn, Gezondheid en Onderwijs.

De medewerkers zijn erg betrokken en zetten zich met veel enthousiasme in voor de opgaven in de stad en regio én hun eigen ontwikkeling als afdeling en individuen. Er zijn de afgelopen tijd flinke stappen gezet als het gaat om opgavegericht werken, proactief en constructief opdrachtnemerschap (intern), op een resultaatgerichte manier werken met de bedoeling steeds duidelijk voor ogen en de verdere ontwikkeling van competenties die van een hedendaagse adviseur worden gevraagd.

We zoeken een afdelingshoofd dat de medewerkers verder kan ondersteunen op de ingeslagen weg. Iemand die:

  • Visie heeft op zelforganisatie en de ontwikkeling hiervan faciliteert;
  • Aandacht heeft voorde behoeften van de individuele professionals, vertrouwen geeft, en weet te stimuleren, prikkelen, faciliteren en/of grenzen te stellen, afhankelijk van de situatie en het individu;
  • De cohesie en het teamgevoel van de afdeling als geheel bewaakt;
  • Weet wat er in de stad speelt en de verbinding weet te leggen tussen de ambities van de organisatie, de afdeling en die van de partners in de stad.

De Organisatie

Delft heeft een platte organisatiestructuur. De lijnorganisatie bestaat uit twee managementlagen: de directie en de afdelingshoofden. Het primaire proces is verdeeld over portefeuilles (met daarbinnen afdelingen): Samenleving en Veiligheid, Ruimte en Economie, Dienstverlening en Bestuur. Om het opdrachtgever- en opdrachtnemerschap nog beter vorm te kunnen geven kent Delft programmeurs, die een opdrachtgevende rol hebben. De afdelingen zijn opdrachtnemer.

Om onze ambities te kunnen realiseren is de gemeentelijke organisatie zelf ook volop in beweging. De opgaven voor de stad en regio zijn leidend en de professionele verantwoordelijkheid ligt laag in de organisatie. Om de organisatie in staat te stellen haar rol goed te kunnen vervullen, is blijvende aandacht voor de continue (door)ontwikkeling van organisatie en de individuele professionals. Ook de aandacht voor (interne) mobiliteit is hiervan een onderdeel. In verband met interne doorstroming zijn we op zoek naar een interim manager (afdelingshoofd) Samenleving Advies voor de periode 1/1/2020 tot 1/7/2020.

 

Functie-eisen

Je profiel

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 5 jaar managementervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt bewezen succesvol te zijn in het leidinggeven aan (hoogopgeleide) professionals in advies- en beleidsfuncties;
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het sociaal domein en bent bekend met alle ontwikkelingen rondom decentralisaties en de meest actuele uitdagingen op dat vlak;
  • Je hebt aantoonbare werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving, bij voorkeur een gemeente

De ideale kandidaat beschikt naast deze functie eisen over de volgende persoonskenmerken. Je bent: resultaatgerichtheid, proactief en ondernemend, energiek, inspirerend, mensgericht, positief kritisch, daadkrachtig en besluitvaardig, humorvol, zelfreflectief, relativerend, je benoemt en maakt bespreekbaar, kan goed communiceren, luistert en deelt informatie, denkt na én bent hands-on.

 

Wat biedt Delft

Delft is in volop in beweging. De functie van manager Advies Samenleving biedt je een uitdagende positie in een ontwikkelgerichte en dynamische omgeving, binnen het expertisecentrum voor samenlevingsvraagstukken en transformatieopgaven in het sociaal domein.De functie van afdelingshoofd Advies Samenleving is een schaal 13 (of afhankelijke van de ervaring 14) CAR.

 

De Procedure

In de periode 28 november tot en met 9 december staat de vacature open in het DAS systeem.

Meer informatie of direct solliciteren

Solliciteren kan alleen via ons DAS systeem. Meer informatie over het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS) en de wijze van reageren op deze tijdelijke functie vindt u via deze link:  https://www.werkenvoordelft.nl/interim-functies. Of direct door naar het DAS: https://www.ctmsolution.nl/project/delft/ om in te schrijven op deze tijdelijke inhuuropdracht.

Bent u niet bekend met het DAS systeem en hebt u interesse in deze functie, dan kunt u contact opnemen met Lisette van der Stap, bereikbaar op nummer 06-52739312.

Op basis van de inschrijvingsdocumenten vindt een beoordeling plaats en worden de kandidaten die het meest aansluiten op het functie eisen, persoonskenmerken en wensen uitgenodigd voor een gesprek.  De matchgesprekken vinden plaats op vrijdag 13 december 2019. Bij het gesprek zijn in ieder geval aanwezig: het huidige afdelingshoofd Advies Samenleving, een adviseur van deze afdeling, en een programmeur(opdrachtgever)

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Ronald Derks (huidige afdelingshoofd Advies Samenleving) op telefoonnummer 0653986104.

 

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

 

Vacature delen via:

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Sluitingsdatum:

09-12-2019

Locatie:

Gemeente Delft

Contactpersonen:

Ronald Derks

Company homepage:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft