Gemeente Delft

Werken voor Delft

Medewerker Kwaliteit Informatiebeheer

­Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Functieomschrijving

Je rol

‘Vroeger’ behoorden op de afdeling Documentaire Informatievoorziening uitvoering van archief- en registratiewerk, document- en dossierbeheer en vernietiging tot je taken. Dat wordt steeds minder. Er komt een verschuiving naar kwaliteitscontrole en het adviseren en instrueren van collega’s. Jouw taak is daarbij om je collega’s te ondersteunen, instrueren en adviseren. Zij hebben regelmatig vragen hoe bijvoorbeeld het systeem werkt, hoe je informatie moet opslaan, hoe je informatie kunt vinden of hoe je de opslag van informatie goed kan inrichten. Daarnaast speel je een belangrijke rol bij de kwaliteitscontrole. Je bent en blijft immers een expert op het gebied van informatiebeheer..

Je werkplek

LDelft staat nooit stil. Op straat bouwen we. Bij de TU innoveren we. En bij de gemeente verbeteren we. Zo ook binnen het team DIV. Want om de ondersteuning van de organisatie ook in de toekomst optimaal te houden, zijn er veranderingen nodig. Er lopen namelijk redelijk wat initiatieven die impact gaan hebben op het werk van de DIV. Waar moet je dan precies aan denken? De zelfscanbalie, bijvoorbeeld. Of de digitale postkamer. Maar ook de digitale handtekening, substitutie, digitalisering van de werkprocessen, de ontwikkeling van een e-depot, de invoeren van Zaakgericht Werken bij onder meer de Omgevingswet… Er liggen flink wat uitdagingen te wachten, ja. En daarmee ook hetzelfde aantal kansen om jouw stempel te drukken op de verbeteringen.

Functie-eisen

Je profiel

Brede en diepgaande kennis op het vakgebied, dat heb je. En je bent geduldig. We zoeken iemand die het leuk vindt om collega’s in de organisatie te helpen bij het goed en rechtmatig beheren van hun informatie en de vorming van hun dossiers. Snappen ze iets niet? Of willen ze het misschien niet? Dan laat jij je niet uit het veld slaan. Nee, jij neemt het initiatief om samen met hen op zoek naar die ene manier waarop zij het wél zelf kunnen. In een zin: je leert anderen iets nieuws, monitort of het goed gaat en springt zo nodig opnieuw bij.

Andere eisen

  • Je hebt minimaal MBO+/HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als informatiespecialist en/of recordmanager;
  • Je hebt een afgeronde vakinhoudelijke opleiding, zoals HMDI, SOD-II, LRM, IDV 2, Recordmanager, Informatie & Media, VVA of gelijkwaardig;
  • Je hebt kennis van archief- en informatiebeheer, metadatering, BAC, DSP en archiefwetgeving;
  • Je hebt aantoonbare praktijkervaring met DMS-en en RMA’s, Kofax en MS Office;
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €3485,-  bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 8). Deze functie is tussen de 28 en 36 uur.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. 

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.  .

Meer informatie of direct solliciteren

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Michiel ter Horst(Programmamanager Geheugen van Delft) via telefoonnummer 06-24775527.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat bent en upload jouw motivatie en cv vóór maandag 25 november 2019 via onderstaande button.Reserveer de datum: de eerste selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 29 november 2019, de tweede ronde zal zijn op nader te bepalen datum.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

 

Vacature delen via:

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Sluitingsdatum:

24-11-2019

Locatie:

Gemeente Delft

Contactpersonen:

Michiel ter Horst

Company homepage:

http://www.delft.nl

Kantooradres:

Stationsplein 1 2611BV Delft